Firmagave tilpasset din bedrift

Firmagavene har økt i popularitet over de senere årene. Det som startet i det små med nettbutikker som markedsførte som bare det, har nå blitt et behov for nærmest alle bedrifter. I seg selv, så er den prosessen meget interessant. Noen ganger skaper vi et behov ut av nærmest ingenting, og det bringer inn meget gode penger fordi ingen noensinne hadde vært i det markedet. Men det er ikke helt dit hen denne artikkelen skal. Vi skal heller fokusere på hva slags firmagave en bør gi sine ansatte. Det er nemlig ingen enkel oppgave. Før hver eneste sesong for å gi gaver, så aner ikke de fleste sjefene hva det er de bør gi til de ansatte. Det er nok mange ansatte som også tenker at de ikke har en anelse, bortsett fra de ønskene de vet at de ikke får oppfylt med denne gaven, slik som de dyre gavene de vil få hjemme.

Hva er den egentlig for?

For å bestemme den perfekte firmagaven, så handler det om å skjønne hva en firmagave er for. I stedet for å bare regne den som en annen utgift, så bør du regne den som en investering. Dette produktet du skal gi i gave må du se på som en investering i dine ansatte. Et godt tips for en firmagave er å gi en gave som reflekterer din bedrift eller din bransje. Det kan bety så mangt, men se for deg for eksempel at din bedrift driver i villmarksbransjen. Kanskje selger dere turutstyr. Hva med å gi en flott termos til de ansatte? Enkle gaver som dette gjør at de ansatte føler seg identifisert med de produktene din bedrift selger. Kanskje hadde de uansett siklet etter den termosen i evigheter.

Relatert til bransjen eller kanskje humoristisk?

Det trenger dog ikke være et produkt som er relatert til din bedrift spesifikt. Dette kan også være et produkt som handler om bransjen i seg selv, eller det kan være noe humoristisk relatert til din daglige drift. Et godt eksempel her vil være en t-skjorte eller kaffekopp med print. Disse kan for eksempel ha et sitat fra den ansatte, eller kanskje inneholde litt intern humor dere ansatte har dere i mellom. Her er mulighetene mange hvis du er kreativ. Så lenge du bare inkluderer noe som relaterer burde det gå bra. Ikke bare gi bort en penn eller en kopp uten noen form for omtanke. Gir du gaven bare litt omtanke, så vil den ansatte elske den!