Vandrende reklame

I et stadig mer kompetitivt marked, så gjelder det å være et hestehode foran de andre aktørene for ikke å bli utkonkurrert. For dersom du ikke er et hestehode foran, så vil noen andre i din bransje være det. Da er det du som blir stående og se på. En av de mange fasettene hvor firmaer er nødt til å være frempå er markedsføringen, da nærmere bestemt promoteringen. Markedsføring er et vidt begrep, og alle aspekter av denne er viktig. Allikevel er det nok eksponeringen som er aller viktigst, da ingen ville kjøpe produktet om de ikke visste om det. Prisen kunne vært høyere enn den burde være, det kunne vært vanskelig å fått tak i produktet, og produktet kunne vært i dårlige stand enn det burde være, men allikevel ville folk ha kjøpt det med god promotering. Det minner kanskje litt mer om svindel enn ærlig salg, men det setter i hvert fall promotering i fokus og viser nøyaktig hvor viktig denne disiplinen er. Promotering er derimot ingen enkel sak, og det er mange bedrifter som sliter med dette i dag. I denne korte artikkelen skal vi se på et aspekt av promotering som vi har valgt å kalle vandrende reklame.

Hva om din logo eller ditt firmanavn kunne bli sett av hundrevis av mennesker hver eneste dag i mange forskjellige lag av samfunnet? Det finnes en vei dit, og det trenger ikke koste all verdens. Det er liten tvil om at det å markedsføre seg selv på TV eller i andre store medier vil være det beste for å nå massemarkedet, men det er naturligvis ikke en mulighet de fleste har rent økonomisk. Derfor gjelder det å være kreativ med promoteringen. Her er vandrende reklame helt perfekt. Enten det er ansatte, kunder, familie, venner eller simpelthen helt tilfeldige mennesker som liker ditt utstyr, så kan du selge eller gi bort promoterende materiell. Denne kostnaden er ikke veldig stor, og det er en kostnad som bare beløper den ene gangen du kjøper produktet. Se for deg for eksempel at du investerer i t-skjorter til dine ansatte som har din logo eller ditt navn printet på dem. Det vil kanskje koste deg en hundrelapp eller lignende per person. Disse vil derimot være i stand til å møte på hundrevis av mennesker i dagen, enda flere om de bor i storbyer som for eksempel Oslo. Dermed vil ditt merke eksponeres for mange hundre og kanskje tusen mennesker hver eneste dag den ansatte har på seg skjorten.

Dette kan selvfølgelig overføres til alt annet materiell også. Enten det er andre plagg eller noe så novelt som en kaffekopp, så kan folk se at dine ansatte bruker ditt materiell. Det er dog ikke bare eksponering, men også positivt fra det synspunkt at det er intern markedsføring. Når de ansatte benytter seg av produkter som promoterer ditt firma, så viser de seg lojale og støttende. Dette smitter over i deres sinn, og før du vet ordet av det er de 100 % dedikert til å levere!